Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Tien smoesjes om babynieuws NOG EVEN GEHEIM TE HOUDEN

Tien smoesjes om babynieuws NOG EVEN GEHEIM TE HOUDEN

Er zijn 1001 redenen waarom je nog niet wilt verklappen dat je zwanger bent. Maar ben je bang dat de bezoekjes aan de verloskundige beginnen op te vallen? Of jouw plotselinge 'abonnement' op spa rood? Dan komt jullie geheim misschien sneller uit dan je lief is. Tenzij je onderstaande smoezentoptien raadpleegt.

DE TWEETRAPSRAKET

Als manlief en jij samen op pad gaan, maak hem dan onderdeel van je excuus!  Zeg dat jullie samen een gezonde maand hebben en dus lekker sporten en geen alcohol drinken. Dit komt geloofwaardiger over dan wanneer je man de bloemetjes buiten zet en jij met een glaasje cola sipjes toekijkt.

GEZONDHEIDSDIPJE

Breekt het klamme zweet je uit als je alleen al dénkt aan je afspraak met die ene supervriendin, de beste gastvrouw ever? Die altijd schalen vol vlees op tafel zet, vergezeld door de heerlijkste wijnen? En als nagerecht steevast een kaasplankje vol met zachte, romige schimmelkazen op tafel tovert?

Oh jee. Dan zit er maar één ding op: bel haar van tevoren en geef aan dat je je al een tijdje niet zo lekker voelt en minder eetlust hebt. Dan houdt ze hier misschien rekening mee - topgastvrouw als ze is. En anders heb jij je van tevoren al ingedekt! Hoezee!

DETOXEN

Een beetje detoxen zo nu en dan, doen we allemaal weleens. Omdat je wat kilo’s kwijt wilt of even alcoholvrij wilt doen. Dus als je met vriendinnen op pad gaat en je ineens bepaalde dingen niet eet of drinkt, zet dan de 'detoxexcuuskaart' in.

ONTSTEKING AAN KAAK

Ben je normaal gesproken zo gezond als een vis? Type: ijzeren gezondheid? Dan valt het op je werk misschien wel op, als jij ineens allerlei 'kwaaltjes' hebt waarvoor je naar 'de dokter' moet. Zeg dat je een ontsteking hebt, bijvoorbeeld aan je mond, en daarvoor af en toe in de tandartsstoel wordt verwacht. Geen haan die ernaar kraait.

BARMAN LIEF AANKIJKEN

Hebben jouw vriendinnen in één seconde door dat je in verwachting bent als je niet drinkt? Pak het dan heel slim en secuur aan. Zorg dat jij in charge bent over waar jullie afspreken. Het liefst ergens waar je vaker komt, zodat je een potje kunt breken. Kom op tijd en leg een flesje alcoholvrije wijn (ja, dat bestaat) achter de bar. Zorg dat elke keer als jullie een nieuw rondje wijn bestellen, het personeel zo lief is om jouw glas te voorzien van de alcoholvrije versie.

DE AUTO

Mocht je in een druk stadscentrum afspreken, waar je niet eens je fiets kwijt kunt, laat staan je auto: dan mag je deze tip overslaan. Maar in alle andere gevallen ga je gewoon lekker met de auto naar je afspraak. Mocht je gezelschap hier vraagtekens bij zetten, mompel dan iets als 'Lekke band' of 'Ik kom van een werkafspraak'.

BETREK VRIENDIN IN COMPLOT

Is er 1 vriendin aan wie je het babynieuws al hebt verteld? Betrek haar dan in je complot. Als ze met jullie andere vrienden is, zorg dan dat ze een telefoongesprek voert met iemand waarin ze luidkeels haar verhaal doet over hoe leuk jullie avond laatst was en dat jullie zoveel hebben gedronken. Geheid dat niemand gek opkijkt, als jij heel even de wijn laat voor wat het is.

 

HET 'MEDICIJNEXCUUS'

In de categorie klassieke excuses: zeg dat je een antibioticakuur doet en dus even niet mag drinken. Of dat je enorme hoofdpijn hebt en net twee aspirines hebt geslikt. Of dat je maagzuur hebt en hier medicijnen voor slikt. Zeg nou zelf: wat kun je hier tegenin brengen?

PLANTENBAK

Kom je écht niet onder dat drankje uit? Dan is er altijd nog de goede, oude plantenbak. 'Nip' dan eerst een beetje van je wijn, net als in de film. Er komt een moment dat je vriendin moet plassen (blijf haar dus water bijschenken: succes gegarandeerd) en dit is jouw moment of shine: kieper je wijntje in de plantenbak.

Heef je vriendin een blaas met formaat skippybal? Dan zit er niets anders op dan je wijntje per ongeluk om te gooien. Zorg hierna wel dat je zelf even bij de bar een nieuw 'wijntje’' haalt, anders wordt het wel een heel dure avond.

DRUKKE AGENDA

Denk je bij alle bovenstaande dingen: 'Ja, leuk, maar mijn omgeving ziet meteen aan mijn hoofd dat er wat is?' Dan kun je altijd sociale dingen mijden. Zeg de eerste 12 weken dat je enorm druk bent met werk, thuis of familie: you name it.

Na 3 maanden mag het hoge woord eruit en komt het voor iedereen als de grote verrassing. Leuk! Ben je zwanger en kun je niet wachten om het heuglijke nieuws direct te vertellen? Dan heb jij helemaal geen excuses nodig en kun je meteen vertellen hoe het zit. Wat je ook doet, doe waar jij je goed bij voelt!

'Mijn seksleven verwaarlozen? Dat nooit!' VROUW Online

'Mijn seksleven verwaarlozen? Dat nooit!' VROUW Online

Als je man nog zwaar pubert: HET PETER PAN-SYNDROOM - VROUW Online

Als je man nog zwaar pubert: HET PETER PAN-SYNDROOM - VROUW Online