Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Kerst zonder kerstman: IDEAAL!

Kerst zonder kerstman: IDEAAL!

Mocht jij deze kerst doorbrengen zonder (kerst)man, lees dan vooral even verder. Want uit 1001 redenen waarom dit ook alweer héérlijk is, geef ik je de vijf belangrijkste redenen. Zeg nou zelf: terwijl jouw vriendinnen er een paar kilo bij eten tijdens allerhande verplichte diners met hun 'schoonmonster', draai jij je nog eens lekker om.

Als ik mijn eenzame-kerst-is-top-gedachtes wat morele steun probeer mee te geven, stuit ik op internet als eerste op het linkje: 'Hulp voor eenzame mensen deze kerst'. Juist ja, dit was nou nét niet wat ik zocht. Gelukkig blijk ik toch niet de enige die blij is met een 'eenzame' kerst: er blijken zeeën vrouwen net als ik. Hoezee!

1. GEEN SCHOONOUDERS

Dit is de allerbeste reden om de rest van je leven Bridget Jones te blijven.

2. NON-STOP FOUTE LIEDJES DRAAIEN

Het is een guilty pleasure van de bovenste plank, maar ik kom er openlijk voor uit: ik ben gek op vrijwel alle kerstliedjes die er zijn en in het bijzonder All I want for Christmas van Mariah Carey. En die luister ik dan niet één keer per kerst, maar minstens één keer per uur. En Kerstmis begint voor mij al op 25 november. Deze 'gouwe ouwe' wissel ik af met ál die andere foute, zoetsappige kerstnummers. Gewoon omdat het kan. Als de buren gaan klagen, zit ik zo op de fiets. Op naar de stad. Want één ding weet je zeker: iedereen die uitgaat met kerstmis, is hartstikke single.

3. STRAK HET NIEUWE JAAR IN

Eén van de dingen waar ik stiekem heel blij mee ben, is dat ik geen grammetje hoef aan te komen. Natúúrlijk houd ik ook van een gezellig diner. Maar twee, drie – of in het geval van gescheiden ouders – zelfs vier (!) etentjes op rij, gaat zelfs deze bourgondiër in hart en nieren wat te ver. En de weegschaal wordt er ook niet vrolijk van. 

4. DÁÁG, RONDRENNENDE NICHTJES EN NEEFJES

Ik laat alle avondvullende programma’s met borrels, diners, kerstconcerten, missen in de kerk en wat al niet meer, lekker aan mij voorbij gaan dit jaar. Ik moet grinniken om iedereen die met frisse tegenzin rondrijdt in overvolle auto’s, met schoonmoeders op de voorstoel en kerstcadeaus opgestapeld in de achterbak. En alle gezinnen die voor dag en dauw uit de veren zijn. Dit om alle rondrennende nichtjes en neefjes van kerststol te voorzien, terwijl ik me nog eens rustig omdraai. Heerlijk.

5. GEEN HOPELOZE DISCUSSIES

Ik hoor regelmatig het geklaag van mensen aan, die vertellen dat Tante Miep weer steen en been klaagde over de kat van de buren. Of dat schoonvader Ben na een glaasje te veel toch weer begon over dat het zo jammer is dat niet iedereen op dezelfde politieke partij stemt. Of nog erger: het hele gezelschap belandt in de jaarlijkse hopeloze kerstdiscussie, die al 20 jaar onoplosbaar blijkt, over ehmm ... Ja, waarover ook alweer? Niemand die het de dag erna nog weet.

Maken sociale media je ongelukkig of juist wijzer - EOS Wetenschap

Biertje? Doe mij maar een pilletje

Biertje? Doe mij maar een pilletje