Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

'Zo houd je het gezellig aan tafel' - KidsToday.nl

'Zo houd je het gezellig aan tafel' - KidsToday.nl

Zo houd je het gezellig aan tafel

woensdag 12 oktober 2016 | Geschreven door: Elien

Avondeten met kinderen kan een enorme chaos zijn. Je baby kijkt je vrolijk aan met een grote glimlach van oor tot oor, die je bijna niet ziet door alle etensresten die op z’n gezicht zitten. Kind 1 rammelt onafgebroken met z’n bestek op tafel en schreeuwt dat hij ‘geen groene’ lust. En kind 2 zit boos met z’n armen over elkaar en weigert überhaupt iets te eten. Waarom had niemand dit van tevoren verteld? Listen up! Met wat kleine foefjes kom jij wél toe aan je eigen diner, zonder dat je doof wordt van al het geschreeuw om je heen. Hoe? Dat lees je hier. Bonne appetit!

 

 

Adem in, adem uit

Het kan zijn dat jouw dondersteen in de ik-eet-niks-want-ik-lust-niks-fase zit. Dit is erg lastig en natuurlijk maak je je hier druk over. Maar eigenlijk is het heel simpel: je kunt niemand dwingen om te eten. Voorkom dus ongezellig gedoe aan tafel en leg je erbij neer dat de kids een keertje wat minder eten. Dit wordt ze echt niet meteen fataal. Voel je hier niets voor? Probeer dan de pureer-truc! Sla jezelf vooral niet over, want dingen die mama eet, moéten natuurlijk door jouw kroost ook gegeten worden. En wie zegt er nou 'nee', tegen gepureerde linzen met tomaat, peterselie en feta? Heer-lijk!

Houd het simpel

Be aware, de tijden van een 3-gangendiner bij kaarslicht zijn echt voorbij. Althans, de komende jaren. Vooruit, de komende tien jaar. Elke avond rond etenstijd komen alle disciplines en skills die jou een super mom (moeten) maken samen en is het spitsuur. Daarom hebben wij één tip die je nooit mag vergeten: take it easy. Dit geldt zowel voor jouw stresslevel als het eten zelf. Misschien ‘kweek’ je hier geen culinaire wondertjes mee, maar jouw bloeddruk blijft zo wel onder controle. En dat is ook erg fijn.

Samen eten = samen zijn

Kinderen vinden niets leuker dan dezelfde dingen doen als mama. En als de mama in kwestie hierdoor zelf wat minder hoeft te doen in huis, is mama ook iets beter te pruimen. Betrek the little ones dus in het hele proces; van kokkerellen tot smullen. Laat bijvoorbeeld één kind in een pan roeren of de groenten wassen en zorg dat je andere kind de tafel dekt. Hartstikke gezellig!

Nee? Oh jee, plan B

Heb je bovenstaande dingen allemaal al geprobeerd, maar vliegt de chocoladepudding nog steeds elke avond tegen de muren? Dan wordt het tijd om de routine om te gooien. Trek iets langer uit voor het eten en zorg dat je kinderen al gegeten hebben als jullie aan tafel gaan. Zo hebben jullie een beetje tijd voor elkaar én kun je elkaar ook nog verstaan. Succes!

Seks na je zwangerschap: need & nice to knows - KidsToday.nl

Seks na je zwangerschap: need & nice to knows - KidsToday.nl

Tips van een local London - Zoover.nl

Tips van een local London - Zoover.nl