Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Tips van een local - Zoover.nl

Tips van een local - Zoover.nl

Tips van een local: budget in Brisbane

Elien - 21 juli

Suzanne vestigt zich over twee maandjes in het Australische Brisbane, maar voor Zoover deed ze vast wat local onderzoek. Ze geeft haar vijf favo budget hangouts in deze mooie stad aan de oostkust.

 

 

 

1. South Bank

‘South Bank is een parklandschap ten zuiden van de Brisbane River waar je kunt wandelen langs de rivier, heerlijk kunt eten en waar regelmatig festivals worden gehouden. In het midden is een lagune aangelegd, een kunstmatig strand met water, midden in de stad! Je kunt hier heerlijk even afkoelen of lekker met je voeten in het zand een boekje lezen, helemaal gratis! Er hangt een superrelaxte vibe en er zijn veel gezellige barretjes in de buurt van dit stadsstrand.’

 

2. Lone Pine Koala Sanctuary

‘Altijd al eens een koala willen knuffelen of een kangaroe van heel dicht bij willen zien? Dit kan in Lone Pine Koala Sanctuary. Met 20 euro entree is het niet superbudget, maar je kunt je hier uren vermaken met de koala’s, vleermuizen, vogelshows en kangaroos. Let op de kortingsmogelijkheden en wanneer je je kaartje van te voren online koopt scheelt dit ook weer. Je zult geen koala van zo dichtbij zien als hier! (en ook al slapen ze zo’n 19 uur per dag, ze zijn toch wel echt heel leuk om in het echt te zien). Vanaf Queen Street Station gaan er regelmatig bussen naar Lone Pine.’

3. Botanic Gardens

‘De Botanic Gardens van Brisbane zijn prachtig en de entree is gratis. Als je de winkelstraat Albert Street uitloopt, loop je er zo tegenaan. Haal onderweg wat sushi to go (Brisbane stikt van de goede sushitenten), strijk neer in de tuinen en peuzel je sushi op tussen de bijzondere bomen, bloemen en beesten. In de zomermaanden worden er in de Botanic Gardens ’s avonds films vertoond.’

 

4. Fietsen in Brisbane

‘Brisbane is de fietsstad bij uitstek  in Australië.  De goed aangelegde fietspaden maken het super om de stad te verkennen en het is al helemaal leuk om de fietspaden langs de rivier af te gaan. Fietsen zijn door de hele stad te huur. Je krijgt hier wel een hele hippe helm bij die je ook echt op moet zetten. Hoewel wij als Nederlanders natuurlijk wel wat gewend zijn qua fietsen, is het toch echt geen keuze hier: een fietshelm is namelijk verplicht voor alle fietsers in Australië.’

 

5. Stradbroke Island

‘Even klaar met het stadsleven en op zoek naar iets moois en betaalbaars? Dan is Stradbroke, oftewel ‘ Straddie’ een echte aanrader. Dit eiland ligt voor de kust van Brisbane en er gaan hier dagelijks boten naar toe. Op het eiland rijden bussen die je naar de mooiste plekken kunnen brengen. Er zijn overal campings aan het strand, waar soms bijna niemand is,. Wat is er nu heerlijker dan ’s ochtends uit je tentje de zee in duiken? Op elke camping staan hier, zoals in heel Australië, ook barbecues, dus koop lokaal een visje, gooi hem op de barbie en voor een prikkie heb je de meest lekkere maal ooit. ‘

 

Ook zin in Australie? Kijk snel op Zoover naar prachtige plekje om te slapen!

Tips van een local London - Zoover.nl

Tips van een local London - Zoover.nl

Artikel '5 tips voor een smooth weekendje weg'- KidsToday.nl

Artikel '5 tips voor een smooth weekendje weg'- KidsToday.nl