Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Seks na je zwangerschap: need & nice to knows - KidsToday.nl

Seks na je zwangerschap: need & nice to knows - KidsToday.nl

 

donderdag 29 september 2016 | Geschreven door: Elien

Na alle veranderingen aan je lijf - en laten we de bevalling niet vergeten - voelen bepaalde delen van je lijf op z’n zachts gezegd off limit. Seks is het laatste waar je aan denkt, zeker de eerste weken na the delivery. Natúúrlijk komt daar op een gegeven moment weer verandering in en krijg jij weer zin in een potje seks. Je moet alleen die eerste stap zetten. Omdat jij niet de enige bent, die hier moeite mee heeft, helpen wij je een beetje op weg. Wat zijn de need & nice to knows over seks na je bevalling?

 

Nice to know

Onthoud: het komt wel goed
Na je bevalling heb je het idee dat het nooit meer goed komt, vooral als het je eerste kind is. Je bent misschien een beetje van de leg door dat hele circus aan je lijf, maar bedenk één ding: hordes vrouwen gingen je voor. En die hebben óók nog steeds seks. Sterker nog: ze hebben vaak meerdere kinderen. Dus dan hebben ze waarschijnlijk zelfs regelmatig seks gehad! Dit betekent dat dit ook voor jou zal gelden: het komt wel weer goed!

Like a virgin
De eerste keer na je zwangerschap voelt mischien als de eerste keer seks. Eigenlijk zijn er twee dingen die je ter harte kunt nemen. Eén: probeer er niet een te groot ding van te maken (we weten het: makkelijker gezegd dan gedaan). Dus hang er niet teveel gewicht aan, maar probeer het gewoon. Twee: maak het een beetje ontspannen, dus neem je tijd. Ga niet overhaast - als jullie een half uurtje hebben - met de billen bloot, want stress tijdens de seks is voor niemand fijn. Zeker niet de eerste keer na je bevalling.

Blijf praten
Geef prioriteit aan tijd doorbrengen met elkaar onder de dekens. Jullie als gezamelijke eigenaar van BV Het Gezin hebben natúúrlijk een boel andere zaken aan je hoofd, zoals kolven, voeden, luiers verschonen, wassen, kraamvisite en slapen. Maar plan jullie quality time in de slaapkamer in. Want jullie kind valt heus wel een keer in slaap, dus grijp dan die kans. Wees ook eerlijk tegen elkaar en spreek uit dat je het allebei een beetje spannend vindt! Seks is een feestje, ook als je mom bent! Remember: het komt goed!

Moment suprême
Als jullie vrijpartij een feit is, wees dan niet teleurgesteld als je hoogtepunt anders voelt dan ervoor. Dit komt omdat je baarmoeder heel wat te verduren heeft gehad, maar not to worry: dit verdwijnt over een tijdje en dan is alles weer als vanouds. Is dat geen fijn vooruitzicht?

Need to know

Wanneer mogen jullie weer?
De één kan niet wachten tot ze weer mag en de ander moet er nog écht even niet aan denken. Either way: wacht nog even met intiem zijn. Je lijf moet herstellen. Na 17 dagen is je baarmoedermond weer gesloten, dit is belangrijk om bacteriële infecties te voorkomen. Wacht dus minimaal drie weken, maar beter is om vijf à zes weken kuisheid in acht te nemen. 

Wanneer doen andere stellen het weer?
We speurden op internet rond, op zoek naar cijfers. Pin ons er niet helemaal op vast, maar gemiddeld heeft een kwart van de jonge ouders na twee tot vier weken weer seks. Zo’n 37% schijnt binnen éen tot twee maanden seks te hebben. Maar doe vooral waar jullie je fijn bij voelen! Het ene lichaam is het andere niet. En de één heeft een zwaardere bevalling dan de ander. En psst, hadden we het al gezegd? Het komt goed. 

Ouders, dit mogen jullie van docenten niet meer doen! - KidsToday.nl

Ouders, dit mogen jullie van docenten niet meer doen! - KidsToday.nl

'Zo houd je het gezellig aan tafel' - KidsToday.nl

'Zo houd je het gezellig aan tafel' - KidsToday.nl